Over de begraafplaats

De gemeente Sliedrecht heeft een algemene begraafplaats. De ingang van de begraafplaats is aan de Thorbeckelaan. Op deze pagina vindt u meer informatie over de begraafplaats en openingstijden.

De begraafplaats is eigendom van de gemeente Sliedrecht. Een team van 5 medewerkers zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de begraafplaats. Op de begraafplaats zijn algemene en particuliere graven en grafkelders. Ook zijn er graven en nissen voor urnen en gedenkplaatsen.

Om ook in de toekomst voldoende ruimte te houden voor nieuwe graven, wordt de begraafplaats uitgebreid. Lees meer op de projectpagina uitbreiding van de begraafplaats.

Geschiedenis

De begraafplaats in Sliedrecht bestaat al sinds 1885. Bijna iedere inwoner heeft wel een bijzondere relatie met deze plek. De monumentale poort en het historische grafveld geven duidelijk een tijdsbeeld weer. 

Bezoekersinformatie

De begraafplaats bevindt zich aan de Thorbeckelaan 2, 3362 BT in Sliedrecht. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met de administratie van de begraafplaats als u vragen heeft. Dit kan op werkdagen via telefoon: 0184 – 495928 tussen 08.00 en 13.00 uur of door een e-mail te sturen naar begraafplaats@sliedrecht.nl

Openingstijden

De begraafplaats is overdag vrij toegankelijk. Geopend vanaf eind maart (zomertijd) van 08.00 tot 21.00 uur. Vanaf eind oktober van 08.00 uur tot 18.00 uur (wintertijd).

Route

Met de auto (A15)
Vanaf A15 neemt u afrit 25-Sliedrecht-Oost. Volg de Rivierdijk naar de Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Met het openbaar vervoer
Vanaf het station Sliedrecht kunt u te voet naar de begraafplaats lopen. Bekijk de route via uw routeplanner.

Met de fiets
Plan uw fietsroute met de fietsrouteplanner van de fietsersbond.

Parkeren

Bij de begraafplaats zijn parkeerplaatsen aanwezig. Daarnaast is er in de directe omgeving (Bonkelaarplein) voldoende parkeermogelijkheid .

De begraafplaats beschikt niet over een invalideparkeerplaats. Ook is de begraafplaats goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Plattegrond

Voor bezoekers is het niet altijd makkelijk om een bepaalde graflocatie te vinden. De plattegrond kan u hierbij helpen. Bekijk hier de indeling van de begraafplaats.

 

Foto ingang begraafplaats