Begraven en asbestemming

Voorafgaand aan de begrafenis zijn er enkele belangrijke keuzes te maken. Kiest u voor begraven of cremeren? Het is erg belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Als nabestaande is het voor u belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de juiste grafkeuze of asbestemming. Daarbij is van belang dat u het verschil tussen een algemeen graf en particulier graf kent. Onderstaand vertellen wij u over begraven en grafkeuzes. Ook de diverse asbestemmingsmogelijkheden worden hieronder toegelicht.

Alle tarieven van de begraafplaats worden één keer per jaar door de gemeenteraad vastgesteld en gaan in op 1 januari van het lopende belastingjaar.
 

Begraven 

Bij een begrafenis wordt de overledene, meestal in een kist of in een ander omhulsel, bijvoorbeeld een lijkwade, naar het graf gebracht. Een medewerker van de begraafplaats zal de nabestaanden en de uitvaartleider begeleiden naar de graflocatie. De kist wordt geschouderd door dragers of op een rijdende baar geplaatst. U bepaalt zelf of de kist wel of niet daalt in uw aanwezigheid. 

Grafkeuzes:

 

Asbestemmingen

Na een crematie, heeft u op de begraafplaats in Sliedrecht diverse mogelijkheden om de as van een dierbare een bestemming te geven. Om de as op onze begraafplaats een definitieve bestemming te geven heeft u naast het aanvraagformulier asbestemming een crematieverklaring nodig. 

Crematieverklaring

Een crematieverklaring kunt u kosteloos krijgen bij het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden. Het formulier asbestemming vindt u op deze site. 

Het is niet nodig om een uitvaartleider in te schakelen voor een asbestemming. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de administratie van de begraafplaats om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Asbestemmingen: